Dijital pazarlama, etkiyi ve sonuçları analiz etmek için çok sayıda ve çeşitli ölçümler sağlar. Bu kadar çok bilgiyle karşı karşıya kaldığınızda, iş gelişiminizi ve müşterilerinizin ilgi alanlarını öğrenmek için ne yapabilirsiniz? Hangilerinin kritik olduğunu nasıl anlarsınız? Göstergeler, dijital kampanyaların durumu hakkında hızlı geri bildirim sağlar; bunları anlamak, SEO stratejinizin başarısını artıracak eylemleri ayarlamanıza olanak tanır.
SEO konumlandırmasına yönelik hedefleri belirleme adımlarını belirlemek, herhangi bir dijital pazarlama stratejisi için kritik öneme sahiptir. Google, dönüşüm oranları ve organik arama gelişimi de dahil olmak üzere her kampanyanın hedeflerini içeren bir rapor oluşturmanıza olanak tanır.
Bu şekilde, elde ettiğiniz sonuçları organik ve ücretli trafikten ayırabilir, böylece SEO stratejinizi ve dijital reklam kampanyalarınızı nerede ayarlamanız gerektiğini bilirsiniz.
Google Analytics, bir sitenin kaç organik tıklama aldığını, bu tıklamalar sonucunda hangi sorguların alındığını ve hangi açılış sayfalarının en çok ziyaretçi çektiğini görmenize olanak tanır.
Bu verilerin izlenmesi, siteyi ziyaret eden kişilerin ilgi alanları hakkında fikir verecektir.
Bu veriler site ziyaretçilerinin kökenini bulmanızı sağlar.
Bu ölçümleri kullanarak hedef kitlenin nereden geldiğini bilebiliriz ve dolayısıyla SEO'nun, tekliflerin ve sosyal medyadaki seçimlerin nasıl optimize edileceği ürün dağıtımını iyileştirebilir.
Sayfa içi SEO, optimizasyonunu geliştirmek için web sitesinin kendisinde gerçekleştirilen faaliyetlerdir; sayfa dışı SEO ise web sitesinin çevrimiçi varlığını artırmak için gerçekleştirilen faaliyetlerdir.
Organik konumlandırmayı artırmak ve sayfa eylemlerini zenginleştirmek veya kendi sayfanıza alakalı trafiği yönlendirmek için diğer kişilerin sayfalarında işbirliği yapmak için çeşitli SEO teknikleri vardır; bunlar, doğru içerik stratejisinin harika eylemleridir.
Bu, bir kullanıcının bir sitede geçirdiği süredir ve içeriğin alakalı olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini veya siteyi bitirmeden siteden ayrılıp ayrılmadığını size bildirir. Bir kullanıcının bir sitede kısa süre kalması, içeriğin kendisiyle alakalı olmadığı ve başka bir siteye geçtiği anlamına gelir.
Siteyi ziyaret eden ancak herhangi bir işlem yapmayan kullanıcıların yüzdesini ölçer. Hemen çıkma oranı ne kadar yüksek olursa, siteyi ziyaret eden ancak herhangi bir işlem yapmayan ziyaretçilerin yüzdesi de o kadar yüksek olur.
Başlattığı süreci (satın alma, kayıt vb.) tamamlamadan siteden ayrılan kullanıcıların yüzdesini ölçer. Bu, içeriği alakalı bulduklarını ancak süreci tamamlayamadıklarını gösterir.
Reddedilme nedenlerini anlamak ve siteden ayrılmak, dönüşümü artırmak için gerekli düzenlemeleri yapmanıza olanak sağlayacaktır. Nedenini bulmak ve dönüşümü sağlayan süreçleri iyileştirmek, satışları artırmak için kritik öneme sahiptir.
Anahtar kelimeler hedef siteye en fazla trafiği oluşturmaya devam ediyor. Bu nedenle bunların belirlenmesi ve etkinliklerinin takip edilmesi sitenin organik olarak iyi bir şekilde görüntülenmesini sağlayacaktır.
Kullanılabilirlik tüm cihazlarda farklıdır; istemcilerin siteye erişmek için hangi cihazı kullandığını anlamak, özellikle sayfanın yüklenmesi uzun sürerse iki riskin ortaya çıkacağını göz önünde bulundurarak, mobil kullanıcılara yönelik çözümler düşünmenize olanak tanır: bir yandan kullanıcılar sayfadan ayrılacak, diğer yandan Google'ın SERP'de onu daha alt sıralara koyması.
Bu durumda, sayfaya erişilen cihazın yanı sıra akıllı telefonlardan ve tabletlerden yükleme hızının nasıl artırılacağının dikkate alınması önerilir.
Google'ın sayfayı bulmasını engeller, bu da sitenin arama motoru sonuçlarında veya Arama Motoru Sonuç Sayfası anlamına gelen SERP'de veya bir arama sonucu elde edilen sayfada bulunmamasına neden olur.
Sitenizdeki hangi sayfaların Google botlarının sitenizi taramasını engellediğini bilerek, sayfanızın sıralamasını ve arama sonuçlarındaki görünümünü iyileştirmek için bunları düzeltebilir ve geri yükleyebilirsiniz.
SEO konumlandırmasının şirket için beklenen sonuçlara ulaşmaya yardımcı olması amacıyla ne zaman ileriye gidileceğini ve eylem planının ne zaman değiştirileceğini belirlemek için izlenmesi gereken birçok ölçüm vardır. Hedeflerinizi ve hedef kitlenizin tekliflere nasıl yanıt verdiğini net bir şekilde anlamak, hedeflerinize ulaşmak için SEO stratejinizi optimize etmenize olanak tanır.