Web barındırma, web sitelerini kullanıcılar için çalışır durumda tutan çalıştıran. Verileri bir alanda depolama hizmetidir. Çevrimiçi olan her web sitesinin bir ana sunucusu vardır ve neredeyse hepsi bu depolamayı yönetmek için bir web barındırıcısı kullanır. Yine de tüm web barındırıcıları aynı kalite seviyesini sağlamaz. Çalışma süresi ile veri hızı ve aktarım miktarı, bir ana bilgisayarın başarısının en iyi ölçüleridir. Verilerin daha yüksek miktarlarda ve daha hızlı aktarılması için genellikle daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Çoğu web sunucusu, küçük ve orta ölçekli işletmeler veya bireyler için mükemmel bir hızda sınırsız bant genişliği ve disk alanı sunar. Yüklü web sitelerine sahip şirketler için, daha gelişmiş bir web barındırma hizmeti aramaları gerekebilir.
Paylaşılan bir web barındırma hizmeti, her kullanıcının mevcut toplam kaynakların belirli bir bölümünü aldığı bir sözleşmedir. Birden çok etki alanı aynı sunucu tarafından barındırılır; bu, sunucunun yeteneklerinin birden çok etki alanı arasında bölündüğü anlamına gelir. Bu, bu web sitelerinin, tüm kaynaklarını yalnızca bir web sitesine uygulayan özel bir sunucuya sahip bir web sitesi kadar sağlam bir performans deneyimlemeyeceği anlamına gelir. Aynı sunucuda aynı anda birden fazla web sitesi için istekler gelirse, sunucu yalnızca tek seferde bu kadar çok bilgiyi aktarabilir. Düşük bant genişliğine sahip web siteleri için, gecikmeler genellikle fark edilmeyecektir, ancak daha külfetli web siteleri için gecikme önemli olabilir. Umarım bu yazımızda Web Hosting Nedir? Nasıl Çalışır Sorularına Cevap bulmuşsunuzdur.
Sunucu içerisinde yaptığınız Google bazlı araştırmalarda, en iyi hosting hız ve güclü altyapıya sahip olmasıdır. Bilişim Web Hizmetleri olarak Web Hosting Paketleri bölümünü incelemenizi tavsiye ediyoruz. Şirketinize veya bireysel web sitenize en uygun hosting paketini alabilirsiniz.